Over interieurs en decoratie van Flobberdewotsky

Flobberdewotsky is al 18 jaar onze creatieve merknaam. We hebben onze allerliefste en trouwste medewerkster gevraagd om iets te schrijven over ons. We hebben alleen wel van haar plechtig moeten beloven haar tekst niet te veranderen. Dus bij deze dan:

Ja hallo allemaal hier is Truus van Flobberdewotsky. Ik moet hier op deze pagina iets schrijven over het interieur en decoratiewerk van Flobberdewotsky. Kijk, ik werk hier dus, maar wat me wel opvalt, is dat ik altijd het stomme of moeilijke werk moet doen. Ik wil niet zielig doen over mezelf want mijn dokter zegt dat ik ‘moet proberen om een wat positievere wending aan mijn leven te geven’. Daar word ik dan gelukkiger van, dat zegt hij. Dat klinkt fraai hoor, maar ik heb vorig jaar een assertiviteitscursus gedaan en daar zeiden ze juist ‘maak van je hart toch geen moordkuil, Truus’ en ik denk dat ze gelijk hebben. Dat ik het gewoon eerlijk moet zeggen want dat lucht lekker op. Dus ik zeg het gewoon toch. Ik vind dit een stomme klus en ik ben sjagerijnig dat ik dit allemaal moet opschrijven want het is echt bijna onmogelijk om alles fatsoenlijk op te schrijven wat die twee, Dirk en Sjakkelien, allemaal doen. Kijk, mensen zeggen altijd dat ik heel warrig overkom, en dat zal dan best aan mezelf liggen, maar die twee van Flobberdewotsky die doen de hele tijd zoveel verschillende dingen doormekaar heen dat zelfs de meest serieuze mens op de wereld –ik geef maar een voorbeeld even dus bijvoorbeeld Stef Blok dat is een hele Degelijke Minister- nou zelfs die zou warrig overkomen als hij hier een logisch verhaal van moest maken.
Maar goed, ik ga het toch proberen om het een beetje uit te leggen wat ze allemaal doen met die interieurs en decoratie ook al snap ik het eigenlijk ook niet helemaal. Nou ze doen dan bijvoorbeeld horeca interieurs. Interieurs van cafés en restaurants dus. Maar dat niet alleen hoor. Hele vliegvelden doen ze. Serieus echt waar. Dan gaan ze daar met allerlei decoratieve oplossingen en schilderwerk een beetje heel erg aan de slag en dan maken ze er bijvoorbeeld iets industrieels van. Industrieel is helemaal in tegenwoordig en dat betekent dat het er allemaal uitziet als een ouwe verlaten fabriek in Tjernobyl als je het mij vraagt. Dus dat je allemaal van die beton-look hebt bijvoorbeeld, dus dat er een tafel staat die wel van beton lijkt maar dat is dan gewoon imitatie beton. Of ze maken betonwanden of zogenaamde beton-plafonds of ze gebruiken echte betonschotten en daar maken ze dan epoxy-tafels van. Of dat je van die nieuwe houten planken hebt en die worden dan express oud gemaakt met allerlei van die decoratieve technieken en creatief schilderwerk. Of ze gebruiken echte ouwe planken, want daar zijn ze helemaal dol op die twee, op duurzame materialen. Zo noemen ze dat, duurzame materialen, maar eigenlijk is dat dan gewoon ouwe troep zoals van die steigerplanken. Dat je de duivenpoep nog ziet zitten, dat vinden ze dan mooi. Dat is niet vies. Dat is industrieel dus. Dan weten jullie het ook. En als het niet vies is, dan maken ze het wel nepvies. Dan hebben ze allemaal van die schildertechnieken om bijvoorbeeld iets roestig te laten lijken. Maar ze doen niet alleen maar industriële horeca-interieurs hoor. Ze doen ook van allerlei andere soort van kunstige dingen met die interieurs. Dus dan heb je een normaal interieur en dan komt Flobberdewotsky langs en dan heb je ineens een kunstig interieur. Met kunstige sloophouten epoxy tafels bijvoorbeeld, het liefst nog met allerlei prints erop die ze dan plotteren. Dat doet Dirk dan, allemaal plaatjes plotteren met zo’n reusachtige plottermachine. Mooi herrie-apparaat is dat dus daar ben je mooi klaar mee als je hier werkt. Want hij plottert maar raak, die Dirk, hij wil de hele wereld volplotteren lijkt het wel want het zijn heus niet alleen die design-tafels waar dan een mooi logo of een plaatje op moet, nee die plaatjes kunnen overal, op het plafond, op de wc deuren, op de vloer.
Nou, ik hoop dat ik het een beetje heb kunnen uitleggen en dat niemand mij het kwalijk neemt als dat niet zo is. Als je nou vragen hebt hierover, of je denkt bij jezelf nou dat wil ik ook wel zo’n industrieel interieur voor mijn bedrijf of restaurant, nou dat geeft niks, smaken verschillen, maar dan moet je dus even op de contactpagina kijken en contact opnemen met Dirk. Liever niet met mij dus want ik heb er al genoeg hoofdpijn van dat ik dit allemaal heb moeten schrijven, nou doet hij zelf maar een keer iets.

Groetjes van Truus